Lisa Körner

asiatisk kycklingwok, C9 dag 6

Publicerad 2016-04-15 18:53:43 i träning & hälsa, vardagsliv,

1 portion, 390kcal
½ msk risvinäger
1 msk sweet chilisås
1 msk japansk soja
125g kycklingfilé
¼ rödlök
1 röd paprika
½ gul paprika
1 msk rapsolja
¼ kruka thaibasilika
½ msk jordnötter
salt och peppar

 Gör såhär:
1. Blanda vinäger, chilisås och soja i en skål.
2. Strimla kycklingfilén. Marinera i hälften av sojasåsen.
3. Skala och strimla löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan.
4. Fräs kycklingen i olja i en wok eller panna i ca 5 minuter. Tillsätt paprika och lök, stek ytterligare 3 minuter. Se till att kycklingen är genomstekt.
5. Ringla över resten av såsen, smaka av med salt och peppar. Plocka och strössla över basilikabladen. Strö över nötterna.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lisa, 20 år, bosatt i en liten ort i Småland men har ett hjärta som tillhör Stockholm. Lever för Håkan Hellström, stora te-koppar, mina syskonbarn, musik, att dansa på fullproppade konserter och att resa runt och upptäcka nya platser i världen. Drömmer om framtidens alla äventyr samtidigt som jag försöker få ut det mesta av livet som 20-åring, och jag trivs med det.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela