champinjonsoppa med kesella och-morotsfrallor, C9 dag 5


Soppa, 1 portion, 300kcal
¼ purjolök
100g + 50g champinjoner
½ msk + ½ msk rapsolja
½ msk vetemjöl
1 ½ dl vatten
½ dl kesella
½ hönsbuljongtärning
½ krm torkad timjan
¼ citron
¼ kruka persilja
salt och peppar
Gör såhär:
1. Skölj och strimla löken. Ansa och skär 100g champinjoner i mindre bitar. Fräs dem i ½ msk olja i en kastrull. Tillsätt mjölet och fräs ytterligare 1 minut.
2. Tillsätt vatten, kesella och smulad buljongtärning och låt koka 5 minuter. Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt, peppar och timjan. Skölj citronen i ljummet vattenoch pressa i saften i soppan.
3. Skär 50g champinjoner i kvartar. Stek dem i ½ msk olja. Grovhacka persiljan. Toppa soppan med svamp och persilja innan servering.
Frallor, 4st, 109kcal/fralla
2 dl havregryn
1 skopa proteinpulver (jag använde ultra vanilj)
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
200g lättkesella
1/2 dl finriven morot
sesamfrön
Gör såhär:
1. Blanda ihop alla ingridienser med en sked.
2. Forma till 4 bullar och fördela på plåt. Strö över lite sesamfrön.
3. Grädda i ugnen på 175C i ca 20-25 minuter. (jag lät dem stå i 30)