asiatisk kycklingwok, C9 dag 6

1 portion, 390kcal
½ msk risvinäger
1 msk sweet chilisås
1 msk japansk soja
125g kycklingfilé
¼ rödlök
1 röd paprika
½ gul paprika
1 msk rapsolja
¼ kruka thaibasilika
½ msk jordnötter
salt och peppar
Gör såhär:
1. Blanda vinäger, chilisås och soja i en skål.
2. Strimla kycklingfilén. Marinera i hälften av sojasåsen.
3. Skala och strimla löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan.
4. Fräs kycklingen i olja i en wok eller panna i ca 5 minuter. Tillsätt paprika och lök, stek ytterligare 3 minuter. Se till att kycklingen är genomstekt.
5. Ringla över resten av såsen, smaka av med salt och peppar. Plocka och strössla över basilikabladen. Strö över nötterna.